Jättirenkaan karkaaminen yleisöön mullisti Vesa Kivimäen uran – koe monsterikuskin kujanjuoksu uudella interaktiivisella videolla

Monsteriautotapahtuman raju onnettomuus kuohutti suomalaisia kesällä 2015. HS:n uusi interaktiivinen video käy läpi Alahärmän onnettomuuden ja sen seuraukset. Valta on katsojalla: voit itse valita, mistä osuuksista haluat lukea lisätietoa uudenlaisessa juttukokonaisuudessa.

Alahärmän Power Truck Show elokuussa 2015: Vesa Kivimäki katsoo avuttomana ja kauhuissaan Raging Bull -monsteriautonsa etupyörää. 300-kiloinen mötikkä on irronnut esityksen viimeisessä hypyssä ja kierii kovaa vauhtia kohti yleisöä.

Kivimäki rukoilee, ettei pyörä osuisi, mutta turhaan: ensin pyörä kaataa aidan ja sen takana olleet katsojat, osuu sitten pakettiautoon ja lentää sen ylitse yleisön joukkoon.

HS tarjoaa lukijoilleen uudenlaisen luku- ja katselukokemuksen Suomessa ennennäkemättömällä tekniikalla. Monsterikuljettajan kauhunhetket kertaavalla videolla voit painaa nuoli-ikoneja, joista avautuu lisätietoa onnettomuudesta ja sen seurauksista sekä Kivimäen erikoisesta autoharrastuksesta.

Mobiililaitteilla interaktiivisen videon elementit voi avata koskettamalla nuoli-ikonia tai avautuvaa otsikkoa. Tuolloin avautuu tarinaa täydentäviä lisätietoja, jonka ajaksi videon katselu pysähtyy. Lisäelementti suljetaan painamalla ruksia, jonka jälkeen tarina etenee videolla.

HS.fi:ssä julkaistaan lähiaikoina useita mullistavia interaktiivisia videoita. Uudenlaisessa juttukonseptissa nähdään muun muassa, kuinka nouseva rocktähti kamppailee mielenterveysongelmiensa kanssa ja miten lemmikin polttohautaaminen sattuu jopa enemmän kuin omasta puolisosta luopuminen.


Tuomo Väliaho, toimittaja
Janne Järvinen, Terhi Liimu ja Esa Syväkuru, kuvaus
Janne Järvinen ja Kristiina Marttinen, leikkaus
Boris Stefanov, grafiikka
Tuomo Väliaho ja Jarmo Lundgren, tekninen suunnittelu
Jarmo Lundgren, ohjelmointi