Sami Salonen syntyi ilman toista kämmentä, kuulee huutelua mutta saattaa pian pelata kiekkoa MM-joukkueessa

HS:n interaktiivinen video seuraa 12-vuotiasta Salosta Blues-junioreiden treeneistä ensimmäiseen harjoitusotteluun leijonapaidassa.

Sitä ei jäällä kukaan huomaa. Sitä faktaa, että Sami Salosella ei ole oikeaa kämmentä. Jääkiekkolupaus tarttuu silikonituppiin Espoon Bluesin junioreiden harkoissa ja tunkee sen avulla mailan käteensä.

”Vastustajat on huudellu joissain peleissä pahoja sanoja, kun ne on huomannu sen. Eihän se oo ollut kivaa, kun muut huutelee, kun enhän mä tälle mitään voi”, hän sanoo HS:n interaktiivisella videolla.

Harva tietää, että Salonen on poikkeuksellisessa asemassa: hän on Suomen nuorin jääkiekon maajoukkuepelaaja. Hänet valittiin proteesimaajoukkueeseen vajaa vuosi sitten 12-vuotiaana.

Salonen on syntynyt ilman oikeaa kämmentä ja rintalihasta. Tästä huolimatta hän on pelannut jääkiekkoa neljävuotiaasta saakka - ensin maila kainalossa, sitten silikoniproteesin avulla

Proteesimaajoukkueessa muut pelaajat ovat aikuisia, joilta useimmin puuttuu jokin raaja. Noin 160-senttinen Salonen kiitää jopa parimetristen pelaajien seassa. Kokonsa takia hän ei saa vielä pelata maaotteluita.

Salosen tarina on osa HS:n uudenlaisten ja mullistavien interaktiivisten videoiden sarjaa. Videon aikana ruutuun tulevat elementit voi avata koskettamalla nuoli-ikonia tai avautuvaa otsikkoa. Tuolloin esiin tulee tarinaa täydentäviä lisätietoja, jonka ajaksi videon katselu pysähtyy.

Lisäelementti suljetaan painamalla ruksia, jonka jälkeen tarina etenee videolla.

Aiemmissa osissa on tavattu monsteriauton kuljettaja, jonka esityksessä tapahtunut onnettomuus vei seitsemän ihmistä sairaalaan. Monsterimies -videon voit katsoa täältä.

Vierailemme myös lemmikkieläinten krematoriossa, jonka omistaja Ilpo Hämäläinen tietää, että eläimen kuolema voi koskettaa enemmän kuin puolison menettäminen. Viimeinen palvelus -videon voit katsoa täältä.

Uransa lopettamisesta haaveilevan drag queenin tarinan näet puolestaan täältä ja nousevan rock-tähden Mara Ballsin kipuilusta mielenterveyden ongelmien kanssa voit katsoa täältä.


Tuomo Väliaho, toimittaja
Janne Järvinen, kuvaus
Janne Järvinen, leikkaus
Boris Stefanov, grafiikka
Tuomo Väliaho ja Jarmo Lundgren, tekninen suunnittelu
Timo Myllymäki, ohjelmointi