Lauri ”Late” Johansson on murhannut kolme miestä, johtanut vaarallista rikollisjärjestöä ja tehnyt lukemattomia rikoksia. Silti Jumala on antanut hänelle hänen syntinsä anteeksi.

Tommi Nieminen HS, teksti

Juhani Niiranen HS, kuvat

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Kuukausiliitteessä marraskuussa 2012.

Kolmoismurhaaja ja rikollisjohtaja Lauri ”Late” Johansson oli tuolloin istunut elinkautistuomiotaan Kuopion vankilassa yksitoista vuotta. Hän oli tullut uskoon, jättänyt päihteet ja oma-aloitteisesti tunnustanut loputkin henkirikoksensa.

Nyt, seitsemän vuotta tuon haastattelun jälkeen 54-vuotias Johansson pääsee valvottuun koevapauteen, yhteensä kahdeksantoista vuoden vankeuden jälkeen. Häntä valvotaan gps-paikantimella, joka on joko jalkapannassa tai puhelimessa. Yhtenä perusteena koevapaudelle oli Johanssonin pitkään jatkunut päihteetön elämä.

Viime vuodet Johansson on kiertänyt vankilomillaan evankelioimassa helluntailaisten ja vapaakirkollisten tilaisuuksissa. Viime viikonloppuna hän teki Facebook-päivityksen Tampereen helluntaiseurakunnan Seimen luo -joululaulutilaisuudesta.

Johansson on kertonut tehneensä jo vuokrasopimuksen tulevasta siviiliasunnostaan. Hän muuttaa tammikuun alussa Valkeakoskelle.

TILAAJILLE

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaus päättyy automaattisesti
Lue 2 viikkoa maksutta Olen jo tilaaja