Ihmisten edessä

Vaatteensa riisuva tanssija tekee yleisön iloiseksi ja saa aina kehuja, kertovat miesstripparit.

Chikamalu Mgbodu haluaa tehdä ihmiset iloisiksi. Siksi hän nousee lavalle, riisuu vaatteensa ja tanssii alasti yleisön edessä.

Mgbodu, taiteilijanimeltään Chika, kuuluu vähälukuiseen joukkoon. Miespuolisia strippareita työskentelee Suomessa aktiivisesti vain muutama.

Mgbodu on tehnyt stripparin töitä kahden vuoden ajan. Ammatinvalinta käy hänen mielestään järkeen, koska hän on nuori ja sinkku.

Tanssimisen ja esiintymisen Mgbodu aloitti jo lapsena.

”Ja minulla on mahtava vartalo. Etkö ole huomannut”, hän kysyy puhelimessa ja puhkeaa hersyvään nauruun.

Ilon levittäjänä 30-vuotias Mgbodu on varmasti paikallaan, koska hän kuulostaa suorastaan pirskahtelevan myönteistä elämänasennetta.

Stripparikeikat kutsuvat lavalle noin 60 kertaa vuodessa, erityisesti syksyllä ja talvella pikkujouluaikaan. Esiintyjä tilataan ravintoloihin ja yksityiskemuihin, mukaan lukien avioerojuhliin.

Toiselta ammatiltaan Mgbodu on siivooja, joka työskentelee omassa firmassaan.

Helposti kuvittelisi, etteivät stripparin ja siivoojan toimenkuvat tukisi toisiaan, mutta Mgbodu todistaa muuta. Asiakkaan kehut siivouksen tuloksesta tuottavat iloa, joka kannattelee Mgbodua, kun on aika tanssia ja viskata vaatteet pois.

”Jos työni siivoojana menee huonosti perjantaina, on mahdollista, etten lauantaina nauti show’stani”, hän sanoo.

”Aion kehittää molempia ammattejani ja tulla isoksi nimeksi”, Mgbodu sanoo.

Haaveissa väikkyy sekä siivousfirman kasvattaminen että oma show Helsingin tunnetuimmissa homoravintoloissa DTM:ssä ja Herculeksessa.

Chikamalu Mgbodu tekee 200
jalkakyykkyä päivässä, koska liike on hänen mielestään tehokas koko vartalolle. Kotona on kätevä treenata, jos on kahden työn jäljiltä liian väsynyt lähtemään kuntosalille.
Hän asuu Espoossa.

Taksissa matkalla esiintymään. Chika peilaa itseään kännykän kameralla ja kuuntelee Beyoncén musiikkia, josta hän saa voimaa ja iloa.

Chika esiintyi polttareissa Helsingin Eirassa sijaitsevassa ravintolassa.

Kun Chika esiintyy pienelle yleisölle,
häntä seurataan läheltä.

Chikan aurinkolasit on saatu lahjaksi äidiltä.

Chikamalu Mgbodu makoilee sängyllään
lempinallensa kanssa.

Mr. Jason vastaa puhelimeen autosta, eikä ihme, sillä autossa istuminen kuuluu stripparin arkeen. Keikkoja on ympäri Suomea.

Mr. Jason, oikealta nimeltään Jani, innostui kokeilemaan striptease-tanssia vuonna 2013 poseerattuaan tutulle valokuvaajalle eroottisissa kuvissa. Lapsuudenystävä otti yhteyttä ja tilasi hänet tanssimaan polttareihin.

Keikkoja kertyy satakunta vuodessa. Illan ensimmäinen show alkaa usein puolenyön tietämillä ja jälkimmäinen kahdelta. Esitys kestää varttitunnin, ja yleisössä voi olla niin miehiä kuin naisiakin.

”Molemmille silmänruokaa. Asiakkaiden palaute on ollut aina hyvää”, Mr. Jason sanoo.

Yötyöt olivat Mr. Jasonille tuttuja jo aiemmin. Hän on soittanut musiikkia dj:nä 14-vuotiaasta ja toimii myös kiertävänä baarimikkona.

Tanssiharrastuksen hän aloitti 10-vuotiaana, lopetti sen teininä ja aloitti aikuisena uudestaan. Nyt harjoituksia on viisikin kertaa viikossa. Kyvyt ovat riittäneet televisioon asti. Talent Suomi -ohjelmassa Mr. Jason tanssi taustalla.

Onpa tullut tehtyä pornoakin, parinkymmenen pätkän verran.

”Ihan mukavaa hommaa, kun sitä silloin tällöin tekee.”

Mr. Jason esiintyi ravintolassa Ylöjärvellä, jonne hän matkasi sinne toisella kesäautoistaan. Autojen siisteydestä hän on todella tarkka.

Mr. Jason valmistelee peniksensä
esityskuntoon alipainepumpulla.

Polttarikeikka on ohi Airbnb-asunnossa Helsingin Kampissa. Alaselän tatuointi kertoo musiikin olevan kantajansa elämäntapa.

Polttarikeikalle Mr. Jason
otti tavaramerkkinsä valosauvan.

Ravintolakeikalla Mr. Jason pyysi yleisöstä lavalle polttarisankarin ja laittoi tämän kuuraamaan itsensä saippualla ja pesusienellä.

Shown jälkeen strippari vetäytyi omaan rauhaan.

Mr. Jason kotonaan Vantaalla. Olohuoneen sisustus kertoo, että hän on kauhuelokuvien keräilijä.

Hanna Linnove, kuvat

Mikko-Pekka Heikkinen, teksti

Lauri Malkavaara, tekstin editointi

Matti Tanskanen, kuvatoimittaminen ja ulkoasu